کشمش آفتابی فله ای برای چه مصارفی استفاده می گردد؟

کشمش آفتابی فله ای برای چه مصارفی استفاده می گردد؟

پاسخ این سوال را در این مقاله خواهیم داد چون حجم قابل توجهی از این کشمش هر ساله در کشورمان تولید شده و در بازار داخل عرضه می‌ گردد و پاسخ دادن به سوال اشاره شده می‌ تواند ابهامات زیادی را برطرف کند.

کشمش آفتابی یا آفتاب خشک

یکی از انواع کشمشی که در کشورمان هر ساله در حجم قابل توجهی تولید می‌ گردد کشمش آفتابی یا آفتاب خشک نام دارد که همان گونه که از نامش پیداست برای تولید این محصول از آفتاب و نور خورشید استفاده می‌ شود به این صورت که وقتی انگور را در شهریورماه که ممکن است ابتدا، اواسط و یا انتهای آن باشد چیدند آن را به همان صورت بر روی زمین که ممکن است آسفالت باشد یا زمین باغ پهن کرده تا شدت نور آفتاب آن را طی نهایتاً ۱۵ روز تبدیل به کشمش کند.

لازم به ذکر است که بدانید خشک کردن میوه‌ ها یکی از روش‌ های سنتی برای نگهداری آن محصول برای مدت طولانی است که به عنوان مثال همین انگور را وقتی به هر روشی خشک می‌ کنند می‌ توان آن را حتی تا یک سال در انبار نگهداری کرد هرچند ممکن است میزانی از کیفیت آن پایین بیاید اما همچنان مطابق قرن‌ ها پیش این کار صورت می‌ گیرد و کشورمان ایران یکی از تولیدکنندگان انواع کشمش در دنیا شناخته می‌ شود.

محصول اشاره شده یعنی کشمش آفتابی به روش طبیعی خشک می‌ شود دقیقاً کشمش دیگری به نام سایه خشک هم داریم که به روش طبیعی خشک می‌ شود و به جای استفاده از نور خورشید از سایه جهت تبدیل انگور به کشمش استفاده می‌ گردد و همانگونه که ما انگور دانه‌ دار و بدون دانه داریم در زمینه کشمش نیز این مورد صدق می‌ کند و ممکن است این محصول دارای ظاهر و رنگ‌ های متنوع و مختلف باشد به گونه‌ ای که در کشورمان اگر قرار باشد تقسیم بندی این محصول را انجام دهیم که از نظر ظاهر چه دانه داشتن و چه روال تولید بیش از ۱۰ نوع مختلف از این محصول را در کشورمان تولید می‌ کنیم.

کشمش آفتابی فله ای برای چه مصارفی استفاده می گردد؟

کشمش آفتابی فله ای

ابتدا باید این مورد را اشاره کنیم که منظور ما از فله‌ ای چیست، در واقع کشمش آفتابی فله‌ ای همان انگور خشک شده‌ ای است که باغدار و کشاورز آن را تولید کرده یعنی محصول اشاره دارای دم، شاخه، سنگریزه و هرگونه ضایعاتی ممکن است باشد که وقتی آن ۱۵ روزی که قرار است انگور تبدیل به کشمش شود تمام شد باغدار اقدام به جمع کردن کشمش خواهد کرد و آنها را درون گونی و کیسه خواهد ریخت.

حال دو اتفاق برای محصول اشاره شده باید بیفتد که در پایین به آن می‌ پردازیم:

  • اینکه محصول اشاره شده را به همان صورت فله‌ ای به فروش می‌ رساند که نهایتاً با دست باغدار و یا کارگر عمل تمیز شدن آن صورت می‌ گیرد.
  • و یا اینکه محصول را به همان صورت فله‌ ای و تمیزنشده به کارخانه‌ های کشمش فروخته و این مراکز کار بوجاری، شستشو، دم گیری و بسته‌ بندی آن را در قالب کارتونی انجام داده و در بازار عرضه می‌ کند به محصول اشاره شده کشمش پلویی آفتابی می‌ گویند.

از تولیدکنندگان اصلی کشمش آفتابی در کشورمان منطقه تاکستان استان قزوین است که به همراه ملایر استان همدان و قوچان استان خراسان بیش از دو سوم کشمش آفتابی ایران را در اختیار دارند هرچند باید اشاره کنیم تقریباً هر منطقه‌ ای از ایران که انگور تولید می‌ کند را نیز تولید خواهد کرد که به علت اینکه هزینه مالی برای تولید آن وجود ندارد نیز این کار را انجام می‌ دهند.

البته توجه داشته باشید اینکه هزینه مالی برای تولید این محصول نمی‌ شود دلیل بر تولید راحت آن نیست بلکه در طی آن ۱۵ روز اگر باران ببارد ممکن است خسارت‌ های زیادی به محصول باغدار وارد گردد چون در طی مدت اشاره شده باید در کنار بار خود شب‌ ها نگهبانی دهد تا خدای نکرده محصولش دچار دستبرد نشود که این مورد به کرات در سطح کشورمان پیش می‌ آید.

کشمش آفتابی فله ای برای چه مصارفی استفاده می گردد؟

موارد مصرف کشمش آفتابی فله ای

دو نمونه کشمش آفتابی که در بالا به آن پرداختیم باید بگوییم که نمونه دوم همانی است که محصولی گرد و بیضی شکل و بدون دانه بوده و رنگ آن سرخ یا قرمز پررنگ است که جهت طبخ در کنار برنج، تولید کیک و کلوچه و شیرینی و استفاده در سالاد به کرات از آن استفاده می‌ شود محصول اشاره شده با وجود اینکه بو جاری شده در کارخانه‌ های کشمش است مناسب صادرات نیست و عرضه آن در بازار داخل بیشتر انجام می‌ گیرد چون از موادی نگهدارنده نظیر تیزاب در آن استفاده نمی‌ شود.

اما مورد اول یا همان کشمش آفتابی فله‌ ای باید بگوییم علاوه بر اینکه می‌ توان مصارفی که در بالا عنوان شد را در مورد آن استفاده نمود که البته کار تمیزکردن آن می‌ تواند به صورت دستی و سنتی باشد در این هنگام بیشترین میزان مصرف آن در تولید الکل چه به صورت خوراکی و چه صنعتی بوده که در ادامه برای تولید شیره کشمش و سرکه نیز از این محصول استفاده می‌ گردد و به همین جهت حجم قابل توجهی از کشمش آفتابی تولید شده در کشورمان به همون صورت فله‌ ای در بازار داخل عرضه می‌ گردد برای مصارفی که گفتیم.

اما در مورد محصول فله‌ ای آفتابی بیشترین میزان مصرف همان تولید الکل است که چون میزان قند تولیدات تاکستان استان قزوین در کشورمان سرآمد است عموماً مشتریان از همین منطقه خرید محصول مورد نیاز را انجام می دهند که مجموعه تولیدی کشمش آراد که شما در حال حاضر در یکی از سایت‌ های آن حضور دارید و این مقاله را مطالعه می‌ کنید نیز از تولیدکنندگان انواع کشمش از جمله محصول آفتابی فله‌ ای در شهر تاکستان بوده و تولیدات خود را علاوه بر فروش حضوری درب کارخانه به صورت اینترنتی و غیرحضوری نیز عرضه کرده که مشتریان این امکان را دارند مستقیماً با شخص مدیر فروش این کارخانه برای خرید محصول اشاره شده در هر میزانی ارتباط بگیرند.

کشمش آفتابی فله ای برای چه مصارفی استفاده می گردد؟

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما