چه انگوری برای کشمش پلویی مناسب است؟
پاسخ این سوال را به همراه روش های خشک کردن آن در ادامه می گوییم تا مصرف کننده در مورد ویژگی های این محصول اطلاعات بیشتری کسب کند تا بتواند خرید بهتری داشته باشد.
کشمش پلویی
ابتدا باید بگوییم کشمش پلویی فقط یک محصول نیست بلکه دربرگیرنده انواع کشمش می باشد که ویژگی ها و مشخصات آن را در پایین ذکر می کنیم:
- کشمش پلویی آفتابی که از بوجاری کشمش آفتابی در خط تولید کارخانه به دست می آید.
- کشمش پلویی تیزابی که از بوجاری کشمش تیزابی در خط تولید کارخانه به دست می آید و این محصول در دو گونه گوگردی و بدون گوگرد موجود است.
- کشمش پلویی طلایی که از بوجاری کشمش انگوری در خط تولید کارخانه به دست می آید.
در واقع سه موردی که در بالا به آن اشاره کردیم دربرگیرنده چهار نوع کشمش مختلف است محصولاتی که به ترتیب دارای رنگ های سرخ، قهوه ای روشن، قهوه ای تیره و زرد تولید شده و کشورمان ایران یکی از تولیدکنندگان اصلی این محصولات در دنیا شناخته می شود. کشمش های اشاره شده بازار هدف مخصوص به خود را دارد و برخی از آنها برای بازار داخل مانند پلویی آفتابی، برخی هم در بازار داخل و هم صادرات مانند پلویی تیزابی و برخی هم مانند پلویی طلایی فقط جهت صادرات مورد بهره برداری قرار می گیرد.
اما اگر قرار باشد تعریف کشمش پلویی را انجام دهیم که محصولات بالا باید دارای این ویژگی ها باشند باید بگوییم به هر محصول گرد و یا بیضی شکلی که بدون هسته باشد و در خط تولید کارخانه توسط دستگاهی که عملیات سورت کارخانه را انجام می دهد که به آن سورتینگ لیزر می گویند سایز این محصول ۸ و ۹ میل تعریف گردد کشمش پلویی می گویند و این محصول فقط باید بوجاری و فرآوری شده در کارخانه ها باشد که به نوعی در انتهای خط تولید است که تولید می گردد و باغدار و کشاورز ماده اولیه آن را تولید می کند یعنی همان انگوری که خشک می شود و تبدیل به محصولات اشاره شده می گردد.
چه انگوری برای تولید کشمش پلویی مناسب تر است؟
حال به این مورد پرداختیم که باغدار است که انگور را خشک می کند و تبدیل به ماده اولیه کارخانه ها می کند و همانطور که در بالا هم گفتیم کشمش پلویی باید بدون هسته باشد و بهترین انگور برای تولید انواع کشمش پلویی که در کشورمان نیز استفاده می گردد انگور بیدانه یا بدون هسته می باشد انگور زرد رنگی که به روش های متفاوتی خشک شده و توسط باغدار جمع آوری شده و به کارخانه ها فروخته می شود.
در تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان، بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی و قوچان استان خراسان رضوی این انگور در مقیاس زیادی هر ساله تولید می شود و بیش از ۹۰ درصد آن تبدیل به کشمش می گردد البته بهترین، شیرین ترین و خوشمزه ترین انگور بیدانه در کشورمان مربوط به شهر تاکستان استان قزوین است که در کنار مناطق اطراف آن نظیر شال، نرجه، اسفرورین و ضیاء آباد به تولید این انگور فعالیت داشته و کارخانه های شهر تاکستان را که به بیش از ۳۰ عدد می رسد تامین می کنند و به واقع به همین جهت کیفیت تولیدات شهر تاکستان در ایران زبانزد خاص و عام است به گونه ای که مشتری اولویت اولش خرید از این منطقه می باشد علی الخصوص در محصولاتی نظیر پلویی آفتابی و پلویی تیزابی.
در مناطق دیگری هم در ایران انگور بیدانه و یا بدون هسته تولید می گردد اما چون کارخانه کشمش در آنجا وجود ندارد لذا آیتم اصلی را برای تولید کشمش پلویی نخواهد داشت در این مواقع یا آنها را به شهرهایی که کارخانه کشمش در آنجا وجود دارد خواهند فروخت و یا با میزان بسیار کمتری آن را تبدیل به کشمش می کنند و اکثراً به صورت تازه خوری به فروش می رسد. البته توجه داشته باشید که اگر این محصول را به صورت آفتاب خشک تولید کنند یعنی انگور را در مقابل آفتاب پهن کنند که پس از ۱۵ روز کشمش را پدید آورد محصول بسیار مناسبی برای مصارف آبگیری و تولید مشروبات الکلی خواهد بود و مشتریان این محصول در کشورمان به شدت به دنبال خرید این محصول هستند.
با چه روش هایی انگور تبدیل به کشمش پلویی می شود؟
به صورت کلی روش خشک کردن انگور انواع کشمشی که مناسب تولید انواع کشمش پلویی می باشد روش هایی می باشد که در پایین به آن می پردازیم:
- روش اول روش آفتاب خشک است یعنی انگور پس از چیده شدن در مقابل آفتاب قرار می گیرد و محصول حاصل را کشمش آفتابی می گویند.
- روش دوم روش تیزابی کردن است یعنی ابتدا انگور به مایع تیزاب داغ آغشته شده و سپس در مقابل آفتاب قرار می گیرد و محصول حاصل را کشمش تیزابی می گویند.
البته ما روش هایی نظیر سایه خشک و استفاده کردن از دستگاهی مانند مایکروفر نیز داریم که انگور را درون دستگاه برده و توسط دستگاه این خشک شدن صورت خواهد پذیرفت اما روش های اشاره شده برای تولید کشمش پلویی کاربردی ندارد و همان دو روش بالا را در نظر داشته باشید که بیشترین میزان خشک شدن انگور به کشمش نیز از همین دو روش هم صورت خواهد گرفت.
توجه به این نکته هم بسیار ضروری است به عنوان مثال برای محصولی به نام کشمش پلویی طلایی که از بوجاری کشمش انگوری در خط تولید کارخانه ها به دست می آید روش خشک کردن کشمش اشاره شده درست است که از روش تیزابی می باشد اما یک تفاوتی دارد و آن این است که به این محصول چندین بار گوگرد می زنند تا رنگ محصول زرد و طلایی شود و عموماً هم انگور اشاره شده پس از آغشته شدن به مایع تیزاب از داربست آویزان می شود و به این روش به آن دود گوگرد می زنند محصول اشاره شده فقط برای صادرات مورد استفاده قرار می گیرد و در بازار داخل به ندرت پیش می آید که از این محصول استفاده کنند چون مردم کشورمان خیلی علاقه ای به استفاده کردن از محصولاتی که از دود گوگرد استفاده می شود را ندارند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.