کدام کشمش برای آشپزی مناسب تر است؟
قطعاً این سوالی است که پاسخ آن را دوست داریم بدانیم و خیلی از مشتریان و مصرف کنندگان به دنبال پاسخ این سوال هستند و با وجود اینکه تقریباً تمامی کشمش ها را می توان در آشپزی استفاده نمود اما کدام یک برای این مورد مناسب تر می باشد؟
انواع کشمش در ایران
ایران یکی از تولیدکنندگان انواع کشمش در دنیا شناخته شده و زمانی تا همین ۱۵ سال پیش جز سه صادرکننده برتر این محصولات بودیم اما در حال حاضر به علت اینکه رقیبان بسیار از ما در زمینه تولید پیشی گرفتند و ما همچنان به شکل سنتی و کم بازده به تولید این محصولات مشغول هستیم و از طرفی قیمت انواع کشمش در ایران به شدت نوسانی است و عموماً رو به بالا همین مورد باعث گردیده خیلی از مشتریان خود را در سطح بین المللی از دست بدهیم و در حال حاضر به سختی جز ۱۰ تای اول در زمینه صادرات این محصول رسیده ایم.
از طرفی فروش این محصول در بازار داخل نیز کاهش پیدا کرده به نوعی قیمت برای برخی از مشتریان گران حساب می شود و همانگونه که پسته برای خیلی ها از چند سال پیش محصول گرانی محسوب می شود کشمش نیز تقریباً به همین شرایط رسیده به گونه ای که قیمت برخی از کشمش ها در حالت فروش جزئی حتی به ۲۵۰ یا حتی ۳۰۰ هزار تومان هم رسیده است و همین موضوع باعث گردیده به راحتی این محصول در برخی از خانواده ها و سفره ها حذف شود.
اما اگر قرار باشد انواع کشمش را در کشورمان نام ببریم باید بگوییم آنها به چند دسته اصلی زیر تقسیم می شوند:
- یا ظاهر آنها به صورت قلمی و کشیده است و یا گرد و بیضی شکل.
- یا به صورت هسته دار می باشند و یا بدون هسته و بدون دانه.
- و یا اینکه به صورت طبیعی و در آفتاب و سایه خشک شده اند و یا با استفاده از مواد شیمیایی نظیر تیزاب.
- و در انتها اینکه یا به صورت بوجاری نشده که نهایتاً تمیزشده با دست کارگر عرضه می گردد و یا اینکه ابتدا در کارخانه کارهای فرآوری روی آن صورت می گیرد و سپس در بازار عرضه آن انجام می شود.
دسته بندی بالا شاید خیلی دقیق نباشد اما به صورت کلی دربرگیرنده تمامی کشمش های تولیدشده در کشورمان است.
کشمش مناسب آشپزی
اگر قرار باشد از دسته بندی بالا استفاده کنیم تا به این مورد برسیم که کشمش مناسب آشپزی کدام محصول است باید بگوییم آن کشمشی مناسب این کار است که اولاً گرد و بیضی شکل باشد و دوماً بدون هسته یا بدون دانه باشد و در انتها محصولی باشد که در کارخانه کارهای بوجاری و شستشو روی آن انجام گرفته شده باشد اینکه به صورت طبیعی خشک شده باشد یا خیر خیلی در مصارف آشپزی تاثیرگذار نیست اما حداقل در بازار کشورمان به این صورت است که از کشمشی که طبیعی خشک شده باشد بهتر استقبال می شود.
به صورت کلی به کشمش های گرد و بیضی شکل در کشورمان که بدون هسته یا بدون دانه باشد کشمش پلویی می گویند که این محصول در رنگ های زرد، قهوه ای و سرخ در کشورمان موجود می شود اما بیشتر آن نمونه ای که سرخ رنگ است و به آن کشمش پلویی آفتابی می گویند جهت آشپزی بسیار مناسب است یا اینکه در سالاد از آن استفاده می شود و یا در تولید کیک و کلوچه و شیرینی.
کشورمان ایران یکی از اصلی ترین تولیدکنندگان کشمش پلویی و انواع آن در دنیا شناخته می شود و علاوه بر اینکه آن نمونه سرخ رنگی که در بازار داخل بسیار پرفروش است از نمونه های قهوه ای و زرد رنگی که در بالا به آن پرداختیم هم بیشتر جهت صادرات مورد استفاده قرار می گیرد چون علاوه بر استفاده از مایع تیزاب جهت خشکاندن آن از دود گوگرد هم جهت روشن کردن محصول استفاده می شود موادی که خیلی مشتریان در داخل دوست ندارند از آن استفاده کنند به همین جهت هم در بالا گفته شد که بیشتر مصرف کنندگان انواع کشمش پلویی دوست دارند محصولی که از آن بهره می برند به صورت طبیعی خشک شده باشد که این طبیعی خشک شدن در واقع همان کشمش های آفتاب خشک می باشند که پس از بوجاری در کارخانه تبدیل به کشمش پلویی آفتابی می شوند.
تولید کشمش آشپزی در کارخانه کشمش آراد
مجموعه ای که در حال حاضر در یکی از سایت های آن حضور دارید و این مقاله را می خوانید از تولیدکنندگان انواع کشمشی که در بالا به آن پرداختیم بوده و یکی از تولیدات این مجموعه همان کشمش پلویی می باشد در رنگ های اشاره شده، ولی آن کشمش پلویی که مناسب آشپزی بوده و در بازار داخل بسیار پرفروش است یعنی کشمش پلویی آفتابی در این مجموعه در حجم بسیار بالایی تولید شده و عرضه آن در سراسر کشورمان صورت می گیرد.
این محصول از کشمش آفتابی در خط تولید کارخانه به دست می آید یعنی آن کشمشی را که باغدار و کشاورز تولید کرده آن هم با خشک کردن انگور در مقابل آفتاب که کلاً اگر آسمان صاف باشد حدود ۱۴ روز این پروسه طول می کشد چون دارای دم، شاخه، سنگریزه و ضایعات است به کارخانه ها آورده شده و این مراکز کار شستشو، دم گیری، سورت کردن، روغن زنی و بسته بندی را روی آن انجام می دهند و به بنکداران و مراکز پخش در حجم بالا و شرکت های واسطه ای که کار بسته بندی این محصولات را به صورت سلفونی انجام می دهند عرضه می کنند.
لازم به ذکر است اگر به دنبال خرید این محصول هستید باید بدانید که در تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان و قوچان استان خراسان در حجم بسیار زیادی این کشمش تولید می گردد اما اگر جنس اعلا و شیرین و خوش طعم این کشمش را طلب کنید فقط تولیدات تاکستان در کشورمان است که بالاترین کیفیت این نوع کشمش را در اختیار دارد و این محصولات در قالب کارتون های ۹ کیلویی که هشت و نیم کیلو کشمش و نیم کیلو وزن کارتون است در بازار عرضه می کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.